Caiet de insemnari

iunie 24, 2014

Ce este infidelitatea?

jurnalul-unui-infidel

Frunzaream mai deunazi un blog – Jurnalul unui Infidel – care mi-a zgandarit interesul si gustul pentru controversa, pentru ca are in centru lipsa de credinta in dragoste, subiect incomod, dar omniprezent in societatea care este incurajata a fi cat mai hedonista. Ca urmare, am pornit intr-o veritabila expeditie menita a afla ce este infidelitatea.

M-am indreptat prima data catre o sotie divortata si cu o figura indurerata, care mi-a spus: Infidelitatea este asasinarea increderii, este sugrumarea acelui confort ca, indiferent de cine esti si cum arati, exista cineva care te tine brate si in gand. Dupa consumarea infidelitatii, te mai poate tine in brate, dar mai poti sti ce este in gandul lui?

Am continuat prin a-l interpela pe un tip aratos, genul care n-are nicio problema in a cuceri o reduta feminina, iar el mi-a spus: Infidelitatea este putere. Puterea de a incalca o conventie si de a te intoarce la vechea starea de lucruri fara ca nimeni sa nu-ti poata face ceva.

Un cuplu trecut de prima tinerete parea a fi depozitarul raspunsului la ardenta mea intrebare, asa ca i-am abordat si cei doi mi-au spus: Infidelitatea este o necesitate pentru a supravietui in cuplu, fara a ajunge sa il strangi pe celalalt de gat in somn.

O tanara adolescenta a trecut prin apropiere si mi-a adresat la randu-i o intrebare: Ce este fidelitatea, pana la urma?

Auzind-o, o doamna eleganta surase cu un aer superior si imi sopti: Infidelitatea este imaturitate, iar fidelitatea maturitate. Insa, chiar si noi, femeile, avem chef cateodata sa redevenim copii.

Ma intorceam acasa ingandurat cand l-am observat pe o banca pe un batran pe carui fata privirea sireata contrasta puternic cu ridurile pronuntate; i-am pus aceeasi intrebare si mi-a spus: Infidelitatea este un pariu. Poti sa il castigi si sa ajungi in amurgul vietii cu mai multe amintiri decat restul lumii. Asa, ca mine. Sau poti sa il pierzi si sa ii indepartezi pe toti care au incercat sa te iubeasca. Asa, ca mine.

Dupa toate acestea, nu ma simt mai intelept in ceea ce priveste infidelitatea. Poate ca lecturand multiplele ei manifestari in cartea lui Alexandru Green – Jurnalul unui Infidel – voi afla raspunsul.

 

 

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: