Caiet de insemnari

decembrie 28, 2012

The Two Towers

Toata lumea il recunoaste; toata lumea stie unde e.

Dar Turnul Eiffel e mai cameleonic decat v-ati astepta de la o structura metalica, simpla in conceptie.

Turnul Eiffel1

Noaptea e tiranic cand esti departe de el si apasator cand ajungi aproape. Are in varf un far care scruteaza Parisul de jur-imprejur, curat Sauron care il cauta pe Frodo pentru a-l duce la pierzanie. Desi spectacolul luminii care te ajunge oriunde ai fi este magnific in sine, n-am avut cum sa nu simt ca am intrat in The Zone, unde orice miscare imi este supravegheata, o dictatura binevoitoare ce-i drept, dar dictatura fara doar si poate.

Cand te apropii de turn si-ti dai seama cat e de MARE, simti ceea ce englezu’ numeste AWE, o stare de admiratie sora cu uluiala si vara de-a treia cu teama. Asta la nivel psihic, pentru ca la nivel fizic, suferinzii de spondiloza cervicala au de patimit.

Dar mai exista si o alta ipostaza a Turnului Eiffel pe care n-o simti decat in anumite conditii. Sa fie ceata in Paris, eveniment altminteri neplacut, si sa te sui in Arcul de Triumf, ceea ce presupune escaldarea unei scari spiralice consistente. Ajuns sus, Turnul se dezvaluie precum un liant intre cer si pamant, o conexiune intre mundan si transcedental. Ceata care iti patrunde in ochi, urechi sau nari nu mai e neplacuta, e materia care te uneste cu Turnul, acest vlastar de Yggdrasil care iti faciliteaza accesul in sferele cele mai inalte ale existentei.

Turnul Eiffel2

Text inscris in concursul Komandamentul de iarna – Tabara de Fotografie pentru Bloggeri, un eveniment organizat de Foto Union, cu sprijinul Neola, Hotel Kehlbachwirt, Domeniile Vinju Mare, Hotel Continental, Opel, Anagrama.

Reclame

Un comentariu »


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: