Caiet de insemnari

septembrie 4, 2011

In vizita la bere

Cei de la  Heineken Craiova mi-au facut favoarea sa ma considere membru al presei si, impreuna cu reprezentanti ai acestei nobile bresle si cu jurnalisti informali indeobste cunoscuti sub numele de bloggeri, vineri, pe 2 septembrie (nota bene!, nu sambata, 3 septembrie, cand s-a bulucit toata craiovenimea in speranta ca va bea moca) am avut parte de o vizita in fabrica de vise, pardon, bere.

Experienta a fost excelenta din toate punctele de vedere. Ni s-a explicat pe indelete cum se face berea, de la boaba pana la licoare, am descoperit cei mai frumosi ochi pe care i-am vazut vreodata, am schimbat sicane inofensive cu amicii blogosferici Freaktuning, Nebunia, Neydamn, Dan si Flori, m-am minunat de ce preferinte in materie de bere au fetele de la Gazeta de Sud, am ras si, bineinteles, am gustat obiectul muncii.

La sectia de degustare am fost foarte curios sa aflu cum sunt selectati cei care au misia sa semnaleze defectele produselor, iar interesul pur intelectual mi-a fost privit cu suspiciunea ca as cauta o slujba cu jumatate de norma.

Ospitalitatea celor de la Heineken si compania foarte agreabila in care ma aflam conturasera deja o experienta placuta, dar sectia de imbuteliere m-a dat gata. Pe langa spectacolul impresionant in sine al liniilor care se intretaie si se suprapun si functioneaza cu o ritmicitate neomeneasca, mintea mea a inceput sa gaseasca analogii de tot felul: n-am putut sa nu-mi aduc aminte de puii din Baraka sau de giumbuslucurile lui Charlie Chaplin din Modern Times, iar zgomotul cadentat, aproape asurzitor, dar, paradoxal, nu neplacut, din aceasta sectie m-a dus cu gandul la marsul unei armate. Unde mai pui ca masinaria imensa de la final, care infasura paletii in folie, parea rupta direct din reactorul vreunei Death Star.

Am sa va spun concluzia acestei vizite in engleza, pentru ca asa e si citatul pe care il parafrazeaza: Sometimes, big is beautiful.

Daca vreti un fel de Rashomon al berii, cititi ce au scris si Nebunia, Neydamn sau Dan/Flori.

Reclame

6 comentarii »

 1. Iuly, you’ve been to the place where Serban has never gone before!! I sincerely give you my whole respect, I will surely worship you as you’ve seen the Holy Grail.. BTW, how was it like living so close to God? 🙂

  Comentariu de Serban Ionescu — septembrie 5, 2011 @ 13:43 +00:00sept. | Răspunde

 2. HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA (deep breath) HA HA HA HA HA HA HA HA HA (longer, deeper breath) HA HA HA HA HA HA HA HA HA
  Puny mortal Serban, the creature you once knew as Iuly is no more; now, you will deal with a transcendental sentient entity who may even allow you to buy him a beer, should you prove worthy of this incommensurable honour.

  Comentariu de Iulian Fira — septembrie 5, 2011 @ 13:43 +00:00sept. | Răspunde

 3. St. Iuly – beer will be coming soon.. Your holy powers will certainly let you know when that’s gonna happen.. AMIN!

  Comentariu de Serban Ionescu — septembrie 6, 2011 @ 13:43 +00:00sept. | Răspunde

 4. St. Iuly, patron of Serban’s beer. Sounds nice :P.

  Comentariu de Iulian Fira — septembrie 6, 2011 @ 13:43 +00:00sept. | Răspunde

 5. O experienta foarte frumoasa, pacat ca la Iasi fabrica de bere a ajuns praf si pulbere 😦

  Comentariu de Berarul — septembrie 28, 2011 @ 13:43 +00:00sept. | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: