Caiet de insemnari

Decembrie 1, 2008

Si-inca unu’ mic

Filed under: Filme — Iulian Fira @ 13:43 +00:00Dec
Tags: , , , , ,

Taken e un fel de Man on Fire, mai putin poetic, mai putin macabru si mai conventional. Pentru cei care l-au vazut, ar trebui sa ma opresc aici, pentru ca ar sti tot ce e de stiut; pentru restul voi detalia. Liam Neeson face aceeasi treaba ca si Denzel Washington, adica rolul de om care are de recuperat pe cineva drag si isi pune toate resursele intelectuale si fizice la bataie. In cazul de fata e vorba de fiica un pic neascultatoare, care pleaca de nebuna prin Europa si e inhatata de niste traficanti de carne vie albanezi. De remarcat (din nou!!!) cum producatorii americani se adapteaza realitatilor contemporane. Ceea ce nu stiu insa raii e ca omul nostru a fost un agent/spion/asasin dat naibii la viata lui…

Pana la jumatate, filmul are cateva faze destepte, ceva de genul ”de tinut minte pentru eventualitatea foarte improbabila cand ma voi afla intr-o situatie similara”, dupa aceea urmeaza un carnagiu sporit, din ce in ce mai incalcit, nerealist si conventional. Liam Neeson e suficient de carismatic sa dea efect scenelor inteligente, la cele de actiune l-au dublat decent, asa ca filmul curge, fara plictiseala, dar si fara emotii.

Eu tot ma mir cum nu reusesc oamenii astia care fac filme sa inteleaga faptul ca eu, ca privitor, vreau sa vad cum cineva se descurca ori numai cu mintea, gen Spy Game, ori numai cu pistolul, gen Die Hard. Nu poti sa mi le trantesti pe toate fara sa imi starnesti un ”Haida de!”.

Anunțuri

3 comentarii »

  1. Am vazut numele actorului principal. Ok, hai sa-l vad. A fost un film la care, cu tot carnagiul, m-am relaxat. Apoi m-am gandit: e ceva in neregula cu mine? Prefer sa cred ca e doar filmul care prea se inscrie in niste tipare…

    Comentariu de Olga — Decembrie 2, 2008 @ 13:43 +00:00Dec | Răspunde

  2. Moa, imi place foarte mult cum e scris articolul…cu mult umor, in ciuda killerelii care are loc in film. Ce sa zic?! Eu sunt un pic mai indulgenta cu filmu, as zice ca a fost ok. Cel mai mult mi-a placut faza cand o rapesc pe fiica-sa (nu ma intelege gresit, nu sunt sadica, dar a fost interesanta). In rest, bate si impusca master din Star Wars la ei ca la sacu’ de box/tinta. Mie imi place mai mult de Liam Neeson din Nell sau..chiar Star Wars!!!

    Comentariu de if_claus — Decembrie 7, 2008 @ 13:43 +00:00Dec | Răspunde

  3. Da, intr-adevar, scena cu rapirea fetei este cea mai de efect, prin sangele rece pe care il degaja Liam Neeson, al carui cel mai impresionat rol, in opinia mea, tot cel din Lista lui Schindler ramane.

    Comentariu de Iulian Fira — Decembrie 7, 2008 @ 13:43 +00:00Dec | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: