Caiet de insemnari

septembrie 25, 2008

Feriti-va de scriitori!

Filed under: Filme — Iulian Fira @ 13:43 +00:00sept.
Tags: , , , , , ,

Shattered Glass este unul dintre putinele filme care, daca ar fi folosite drept suport de curs, s-ar potrivi pentru mai multe discipline diferite: etica profesionala in jurnalism, mitomania in psihologie, leadership-ul in management si cabotinismul sau interpretarea ultra-emfatica in actorie.

Un tanar jurnalist, simpatic, popular si, aparent talentat, este prins cu ocaua mica: toate articolele sale, aparute intr-o prestigioasa publicatie ce isi facuse un titlu de glorie din veridicitatea materialelor, nu se dovedesc a fi decat niste fictiuni excelent redactate.

Daca tot ce am spus pana acum pare incredibil de scortos, va mai zic doar atat: Hayden Christensen joaca traznet. Mi-a fost aproape imposibil sa-l recunosc pe baietasul plin de el din Star Wars: Attack of the Clones in interpretul care emana o combinatie naucitoare de instabilitate psihica, sarm si perversitate. Printre musculosii Hollywood-ului se naste si un frumos luciferic.

Fara sa vreau, filmul mi-a adus aminte de impresia pe care mi-a facut-o pe vremuri reportajul lui Pascal Bruckner despre cazul de la manastirea Tanacu, iar atunci era vorba de ceva ce se petrecuse in realitate. Nelinistea ca un om talentat in ale scriiturii poate convinge si influenta cu o usurinta inspaimantatoare s-a pastrat insa.

Feriti-va de scriitorii care se strecoara in presa!

P.S. Jiunimistii sa vada neaparat filmul asta:))!

4 comentarii »

 1. Cu siguranta acest film nu a fost vazut de marea majoritate a jurnalistilor din Romania.

  Comentariu de YODA — septembrie 27, 2008 @ 13:43 +00:00sept. | Răspunde

 2. ok, la urmatorul teambuilding il vedem impreuna… nu-i asa, adina, jeanin, stefania, victor? 😛

  Comentariu de anca — septembrie 30, 2008 @ 13:43 +00:00sept. | Răspunde

 3. Ei, da. Tin minte ca Victor mi-a dat un CD luat de la tine acum ceva timp pentru ca, pe vremea aia, aveam o slabiciune pentru Hayden. Pentru ca eu sunt, probabil, printre putinii (putinele, mai degraba) care si-l amintesc din Life As A House si nu din Star Wars.
  E posibil ca in universitatile din America filmul sa fie transformat in studiu de caz, asa cum stiu sigur ca se intampla cu Wag The Dog.

  Comentariu de anda — octombrie 3, 2008 @ 13:43 +00:00oct. | Răspunde

 4. Stii ce mi s-a parut mie cel mai misto(daca misto e cuvantul potrivit aici)?!Faptul ca tu, ca privitor, tii cu personajul lui Hayden… adica el te farmeca intr-atata incat vrei sa nu fie prins. Practic, devii partinitor, imoral, devii un complice! Interesant, joaca bine tipu’, pe langa faptul ca e cam dragut asa:P!A, si inca o chestie!Se pare ca actorul nu-si poate reprima nici in filmul asta zambetul ala ravisant, care spune ceva de genu’:”i’m about to turn to the darkside!”

  Comentariu de if_claus — octombrie 12, 2008 @ 13:43 +00:00oct. | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: